Bıçak Sırtı Fragmanı İzle Youtube



İşte daha başlamadan dev kadrosu ve muhteşem konusuyla akıllara kazınan Bıçak Sırtı dizisinin birinci fragmanı. Youtube'da yayınlanan ilk video görüntüleri bunlar, diziyle ilgili internettede de neredeyse hiç bilgi yok şimdilik. Konusunu binlerce başyapıt çıkarmaya müsait Türk Tarihi'nden alan dizi 624 yıl hüküm sürmüş Osmanlı İmparatorluğu'nun son varisleri olan Osmanlı ailesinini yani Osmanoğulları'nın Cumhuriyetin ilanı ile Türkiye toprakları dışına çıkarılan aile fertlerini konu alıyor. Dizi senaristlerinin yazdığı seneryoyu şimdilik bilmiyoruz ama tarihin yazdığı senaryo da Osmanoğullarını sürgün sonrası zor günler bekliyor; borçlarını ödeyemediği için manavın ve kasabın bile cenazesine haciz koydurduğu bir Osmanlı padişahı... Cenazenin defni için ülke ülke gezip bir mezar yeri bulamamak... Açlık, anılar...

Ama burada unutulmaması gereken bir nokta var; hemen hemen aynı yıllarda imparatorluklar ve hanedan aileleri yerini başka sistemleri bıraktığı zaman pek çok ülkede hanedan ailelerine yönelik idamlar gündeme gelip icra edildiği halde Osmanoğulları sadece sürgüne gönderildi, Mustafa Kemal hanedan mensubu hanımların sürgününe karşı çıksa da tüm ailenin sürgüne gönderilmesine engel olamadı. Ama ailenin hiçbir ferti bıçak sırtındayken bile ne yeni yönetime ne Mustafa Kemal'e tek bir söz söylemedi, söyleyenleri de bizzat Vahdettin'in engellendiğini, "Ben bir Osmanlı Paşasına sövdürmem" dediğini biliyoruz.

Dedim ya konu gerçekten muazzam. Umalımda yapımcılar ve kanal, izlenme oranlarına takılıp, kaliteyi düşürmesinler, konuyu heba etmesinler. Bıçak Sırtı'nın yayın tarihi henüz belli değil, bakalım ilk bölümü izleyince herşey anlaşılır, doğrusu fragmandan pek birşey çıkarılmıyor :)

0 Comments: