Erkan Can

erkan canErkan Can, 1958 yılında Bursa'da doğdu, tiyatro hayatına 1974'de Bursa Devlet Tiyatrosu'nda almaya başladığı derslerle başladı. Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1985'de İstanbul Devlet Konservatuaru Tiyatro bölümüne, 1990'de Bakırköy Belediye Tiyatrosu'na girdi.

Bıçak Sırtı dizisinin yardımcı erkek oyuncusu Erkan Can'ın ünü ise 1992'de başlayan yine bir televizyon dizi olan Mahallenin Muhtarları dizisindeki rolü ile gelişti. 1998 yılında çekilen Gemide adlı film ile büyük bir hayran kitlesi oluşmaya başladı ve aynı yıl Antalya Film Şenliği'nde En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

7 Comments:

Adsız said...

Erkan Abi'nin bu dizide mükemmeli yakalayacağını biliyorum. Çok fazla bilmeyenler için "takva"filmini muhakkak seyretsinler diyorum. Çünkü o filmde harika bir performans sergilemiş.Hayran kalacaksınız.

Adsız said...

evet "takva" filmi gerçekten etkilici erkan can ı bu dizide izlemek bi başka olcak...

Adsız said...

sölenecek tek söz var erkan abiyle harika bi eserin daha tadına bakıcaz tşkler tmc teşekkürler erkan abi

Adsız said...

Erkan Can gibi bi ustadi televizyona sirf maddi acidan zoraki yapmasina ragmen izleyecegimden hemde Nejat Islerle beraber cok mutluyum.Dizilerdeki yari saskin ve komik karakterlerinden birisi yerine bu sefer degisik bir sekilde izlicez Erkan Babayi.Erkan Can"i tam tanimayanlar icin "Gemide,Dar Alanda Kisa Paslasmalar,Bana Old and Wise'i cal,Takva,Anlat Istanbul gibi filmlerini mizlemelerini muhakkak oneririm.pasALP

mind distortion system said...

erkan can (erkan abi desem daha iyi olur aslında :D) tek kelimeyle muhteşem bir oyuncu. sesi , gülüşü , duruşu , saçlarını düzeltişi.. çok eminim ki türkiye'de onun eline su dökebilecek birisi yok. dizinin fragmanını ilk gördüğümde (en sonda erkan abi çıkmıştı) tamam dedim seyredeceğim. dert görmeyesin erkan abi :)

Adsız said...

erkan can'ın ne kadar iyi bir karakter oyuncusu olduğunu görmek için barış bayraktarın çektiği pamuk prenses filmini izleyin..(youtube'da 3 part halinde yayınlıyolar mutlaka tavsiye ederim..

Adsız said...

Ciddi anlamda çok iyi,özellikle asi,hafifte serseri rollerinde izlenesi bir oyuncu.Yıllarca mahallenin muhtarlarında göremesekte,sizE herşey yakışıyor Can abi.